Lama dah aku tak menjenguk blog ni






huhu, akibat terlampau sibuk dgn urusan bisnes.. hampir2 terlupa akan kewujudan blog ini, huhu...
kali ni tak tau nak update tentang apa.. just upload some photos je lah ... utk kenang-kenangan

balik labuan

video

nie baru balik dr Labuan, tengah melayan kerenah si budak kecil nie, sedang menunggu penerbangan ke Kuala Terengganu.

mujur ada kawasan yang luas biar letih dia jenjalan ... hehehe... masuk fight terus je tidur...

dapat kete baru-having a new car

video

just having a new car...bought from mydin RM37.90 yesterday..

bersantai




hari nie dapat aku bersantai merehatkan minda y kusut, setelah beberapa hari kena ubahsuai kedai hehehe

abdul mun'eim n abdul aziz


inilah gelagat dua budak yang nak sgt main air, tak der kolam besen pun jadi lah

gelagat abdul mun'eim nak tidur


cara tidur y betul

our little friends

thanks for having time to visit us, insya Allah we'll see next time..


perjalanan dr labuan ke trg

13/12/2008: kami selamat sampai di trg, alhamdulillah selepas hampir seminggu lebih dlm perjalanan dan genap 40 hari buat abdul mun'eim ...

which one of them my son?

at my grandmother's (tok) home ...

those a little kids not twins but there are cousins, abdul mun'eim and nabielatul husna ... many travelers were asked about them, still confius because they look like each other... hehe sepupu kata kan ... ayah len, mak pun len2, badan dekat sama besar wakaka

singgah sebentar mengisi perut y sememangnya sudah lama bernyanyi ... having some rest before continue our trips to kedah ... everyone in my family have been there except angah (taking photo), alang (indonesia) & anjang (yaman) ... abdul aziz is walking behind walid ... mama terlindung kat tiang tu ... kak widad is hiding behind adk

on the way to kedah lah plak, after been at tok abah's home in muar johor just for 2 days, letih tak habis lagi dah nak kena travel plak huhu


9hb disember 2008 Labuan: We are waiting for flight to kuala lumpur, sorry Mak i just went back for the few days ... insya Allah next time i'll be there ...

Abdul Mun'eim bin Aku ... hehehe

dari kanan abdul aziz, nabielatul husna n abdul mun'eim

abdul mun'eim n daddy

wah sedapnye die nie tido kena kacau skit nie


pandai pun nak memujuk balik hehehe


nielah kerja pengawal nie, lepas buat org nangis nak lari lah tue.... tak patut betul

pengawal tgh posing tu ... y sorg lagi tu pesal mcm hisap rokok?

huhu comel mcm daddy n mummy lah ...

abdul mun'eim ... ntah lah dah tak ingat hari pertama atau kedua ...

1st day after going back from hospital, pak ngah, mak ngah n nabielatul husna pun turut menyambut kedatangan abdul mun'eim...y besar tu abdul aziz budak buas hehehe

Al-kisah yang telah termaktub di Luh Mahfuz tanggal 3hb November 2008 bersamaan 5 Zulkaedah 1429h, maka telah dilahirkan seorg insan y dinamakan abdul mun'eim bin aku dan anak kepada ibu nye (noor suraya binti alias)... tepat jam 2.44 pagi tanpa segan silu telah menjenguk dunia luar y penuh bermakna buat setiap insan ... Ahlan wa sahlan Marhaban ya bunaiya, ke dunia y penuh panca roba kehidupan ... setelah berpenat lelah menggendong mu akhirnye terkeluar jugak, tanpa perlu menunggu ketibaan mu dgn keresahan ...

aku hanya memasuki labour room hanya 15 minit sblm engkau dilahirkan 2.30 a.m - 2.44 a.m ... sekitar selepas solat isya' ibu mu mengadu kesakitan dan berulang-alik ke bilik air, terasakan ingin membuang air tapi len plak jadi nye ... akhir nye stlah tidak tahan tok bah, tok mak, daddy n ur mummy terpaksa bergerak pantas ke hospital besar hulu terengganu ... pkul 11mlam baru boleh dimasukkan ke dalam wad sambil beberapa org nurse memeriksa keadaan ibumu, diberitakan keadaan ibu mu dan aku beranggapan kemungkinan besar pagi engkau akan menjangah ke dunia ini ... tok bah n tok mak terpaksa balik ke rumah terlebih dahulu memandangkan jangkaan utk engkau keluar lama lg ... maka bermalamlah daddy di kawasan hospital (tak leh nak masuk wad langsung) hehe ... mujur ada pengawal baik skit, suh gi tido kat sofa ... alhamdulillah selasa jgak lah tido malam tu wakakaa... 2.30 a.m. dah ada org kejutkan katanya nurse panggil masuk wad bersalin ...

funniest story

Assalamualaikum,

Feel bored brothers and sister? let me tell you the story of a unique horse;

An Imam was selling his horse in the market. An interested buyer came to him and requested if he could get a test drive. The Imam told the man that this horse is unique. In order to make it walk, you have to say Subhanallah. To make it run, you have to say Alhamdulillah and to make it stop, you have to say Allahu Akbar. The man sat on the horse and said Subhanallah. The horse started to walk. Then he said Alhamdulillah and it started to run. He kept saying Alhamdulillah and the horse started running faster and faster. All of a sudden the man noticed that the horse is running towards the edge of the hill that he was riding on. Being overly fearful, he forgot how to stop the horse. He kept saying all these words out of confusion. When the horse was just near the edge, he remembered Allahu Akbar and said it out loud. The horse stopped just one step away from the edge. The man took a deep breath, looked up towards the sky and said Alhamdulillah!

on the way balik kampung (johor)



my lovely family....
from left: kak widad, my lovely wife, huhu hensome man (it's me lah), bro abdul hakim, abdul aziz (my 1st new nephew), kak nur hafizah (long's wife), my daddy n my mum... (adik wafaa' not included on this picture coz shoot this photo)

on the way balik kampung kat johor (gambar rehat seketika di R&R Gambang)